fbpx

Manuális fascia lazítás

A Fascia Release, vagy manuális fascia lazítási technikák kézzel, illetve egyéb rásegítő eszközökkel történhetnek, mint SMR henger, fascia kések, ultrahangos, elektromos készülékek stb.

A fascia jelentősége szervezetünkben

A fascia teljes testünket egyetlen nagy egységben behálózza, izmokat, csontokat, ízületi elemeket,szerveket egymással összeköt és egyben elválaszt funkciójának megfelelően az adott testtájra, szervre jellemzően.
A fascia magas víztartalommal bír, és rostos elemei közül a kollagén és elasztán szálak adják az adott funkciónak megfelelő arányban a szakítószilárdságát.

A fascia jelentősége szervezetünkben

1. Mozgásunkat alapvetően meghatározza mobilizálhatóságával, de stabilizáló szerepe is meghatározó a kollagének típusának sokféleségéből a nagyobb szakítószilárdságú fajtájának. Ezek tipikusan a stabil ízületek, mint például a térd körül, illetve benne helyezkednek el.

2. Ugyanígy meghatározó szerepet tölt be a fascia keringési rendszerünkre, mivel az erek és nyirokerek egyaránt a fasciában futnak, így fascia mobilizálhatósága átjárható ereket tesz lehetővé, melyben a vér, és nyirok megfelelő módon tud keringeni.

3. Átjárható ereken keresztül a sejtek tápanyag ellátása biztosított, illetve a sejt élettani végtermékeinek elszállítása is akadálytalan a nyirokkeringés számára. Tehát a megfelelő anyagcseréhez a fascia jó állapota nélkülözhetetlen. Kiszáradt, összeragadt, nem mozgathat fascia egyben gátolja a keringést is lokálisan, hosszú távon pedig egyre nagyobb területen.

4. A fasciában érző receptoraink, és idegvégződéseink döntő hányada megtalálható. Kémiai és elektromos tevékenység zajlik a fasciában az adott mozgató, vagy organikus rendszer feladatainak ellátására. Rossz minőségű fascia érzékelési hibákhoz, diszfunkciókhoz vezet, Továbbá idegvégződések nyomásával fájdalmat generálhatnak.

5. Ezen kémiai folyamatok az immunrendszer hatékony működését támogatják, tehát szükséges a jelzőrendszer, és ezáltal az idegrendszer reagálási képességéhez a fascia minőségi állapota.

A fascia jelentősége szervezetünkben

A fascia él, önálló érzékszervként is tekinthetünk rá a receptorokon keresztül. Ennek az „érzékszervnek” a fő feladata a test helyzetérzékelése külső és belső tényezők analízise.

Tehát adekvát ingere maga a MOZGÁS!

Mozgás nélkül a fascia rétegei nem lesznek képesek elcsúszni egymáson, kiszáradnak, összeragadnak.

Továbbá a megfelelő vízfogyasztás, és alacsony cukor bevitel a saját állományának fenntartásához szükséges.

Hidratáltsága nélkül szintén nem képesek rétegei a megfelelő mozgást, csúszást elvégezni. Összeragadás esetén blokkolhat mozgást, blokkolhat keringést, blokkolhat érzékelést.

A fascia azonban nem gondolkodik, tehát azt követi, amilyen ingert kap, ha egyoldalú mozgást, akkor az adott egyoldalú húzás irányába fog rendeződni. Egy egyszerű szinte láthatatlan végtaghossz különbség is ugyanilyen „húzást” tud létrehozni a fascia állapotában. De ilyenek a hegek, rossz tartásból adódó eltérések, betegség, fájdalom vagy sérülés miatti, de akár munkahelyi kényszertartásokból adódó eltérések is.

Tehát a helyes életmód és mozgás mellett is lehetnek olyan tényezők, melyek „rontják”, igazából befolyásolják a fascia állapotát.

Ebben az esetben megelőző, illetve kezelő (terápiás) lehetőségként a fascia lazítási technikákat érdemes alkalmazni.

Ezek a technikák aktív és passzív módon is elérhetők.

Aktívan, azaz saját magunk által végezve, szakember által betanítva rengeteget tehetünk magunkért.

Passzívan, azaz terapeuta által végzett technikaként pedig masszázs kezelő ágyon végzett terápiaként, avagy mozgásos feladatok végzése közben aktív asszisztált módon is elérhetők.

A használt eszköz, technika a képzett terapeuta által megítélt és a terápiában résztvevő együttműködésében kerül kiválasztásra, alkalmazásra.

Azonban a legfontosabb terápia maga az életet és egészséget jelentő MOZGÁS!

Forrás: Almásy Csilla: Fascia tréning

Kezeléseink még: Kinesio tape, Dynamic flossing, Köpöly, Manuálterápia, McKenzie terápia

Miért minket válassz?

Mozgással az egészségért és optimális teljesítményért!

SZÉLESKÖRŰ TUDÁS

Legfrissebb szakirányú továbbképzésekben való részvétel, állandó tanulás miatt rendkívül széleskörű tudás és tapasztalat.

ONLINE TRÉNINGEK

Nem csak edzéseket, tornákat tartunk, hanem tanítunk! A feladatok betanításáról ha az szükségeltetik otthon is végezni videos kísérő anyagot kap a tanítvány, sportoló!

WORKSHOPOK

Workshopokon való részvétel a stúdió ügyfeleinek kedvezményes.
Nyomonkövetés elérhető és érthető – a tudás hatalom!

SPECIÁLIS IGÉNYEKHEZ

lovas, és egyéb rider sportolók mozgáskorrekciós tréningje, sportrehabilitációs szemléletű funkcionális edzések, szülés utáni komplex regenerációs program, szakértő gerinctréning.

KOMPLETT MOZGÁSTERÁPIA

KOMPLETT MOZGÁSTERÁPIA

Sport, és egyéb mozgásszervi sérülések komplett mozgásterápiája a legújabb kutatási eredmények felhasználásával.

GLOBÁLIS SZEMLÉLET

Szakértelemmel végzett, globális szemléletű mozgásprogramok az egészség és teljesítmény egyidejű eléréséhez.

EDZÉSTERV ÉS NYOMONKÖVETÉS

EDZÉSTERV ÉS NYOMONKÖVETÉS

Rugalmas lehetőségek helyszínen és on-line!
Edzésterv, kezelési napló, fejlődési nyomonkövetés!

SZEMÉLYRE SZABOTT

Személyre szabott on-line programok is elérhetők csomagáron – extra jó ár-érték arány!

AKÁR KISZÁLLÁS IS

24 órán belüli válaszadás. Kiszállás is megoldható workshopok esetén – cégeknél irodai mozgásprogramra, lovasoknak lovardába Hinging rider programra.

Kezdj neki az életmódváltásnak most!

Mozgással az egészségért és optimális teljesítményért! Program egyedi alkalmanként, és bérlet konstrukcióban is elérhető.

Elérhetőségeink

CÍMEK

  • BCA rehabilitációs és funkcionális központ
    1139 Budapest, Petneházy utca 60.

TELEFON

Hívj minket:
+36 (30) 952 8801

EMAIL

Edzés Helyszín

BCA rehabilitációs és funkcionális központ

1139, Budapest, Petneházy utca 60.

A BCA training rehabilitációs és funkcionális tréning központ a belvároshoz közel, azonban a külső kerültek, illetve M0-as autópályáról is könnyen elérhető kiváló közlekedési útvonalainak köszönhetően.

Autóval:

M0-ás autópályáról a Külső-Váci útra térvén és a Váci úton folytatva az utat a belváros irányában a Forgách utcára balra kanyarodva majd a Röppentyű utcába jobbra és a Petneházy utcába ismét balra kanyarodva lehet a tréning központot elérni kb. 8 perc alatt.

M3-as autópályáról a Hungária körútra az Árpád híd irányába kanyarodva a Honvéd kórházat elhagyva a Pap Károly utcába jobbra, majd a Petneházy utcába szintén jobbra kanyarodva kb. 15 perc alatt érhető el a tréning központ

Belvárosból a Váci úton a legkényelmesebben elérhető a tréning központ a Frangepán utcába jobbra kanyarodva, majd Röppentyű utcába jobbra és onnan a Petneházy utcába balra kanyarodva 6 perc alatt érhető el a tréning központ.

Az utcában lehet parkolni, de közvetlenül a tréning központ előtt nem, így már hamarabb érdemes megállni. A parkolás díjfizetésre kötelezett. Jelenleg 265 Ft/óra díjjal – a díjtartalomért felelősséget nem vállalunk, a változásokat igyekszünk időben követni, és megfelelő tájékoztatást adni, azonban nem biztos, hogy teljesen naprakész ez az információ, így kérem, hogy tájékozódjon az aktuális díjakról a parkolást üzemeltetőnél pl. ezen a linken.

Az utcában gyakorlatilag mindig kényelmesen lehet parkolóhelyet találni.

BKV:

Göncz Árpád Városközpont (Árpád-híd) M3 metro megálltól 32-es busz a Béke utcai megállóban közvetlenül a stúdió előtt áll meg

Újpest Központból a 14-es villamossal a Frangepán utcai megállótól 3 perc sétára található a stúdió

1-es villamos vonalán a Lehel úti megálltól vagy a 14-es villamosra átszállva a Frangepán utcai megállótól 3 perc séta, vagy a Lehel úti megállótól 12 perc séta a stúdió

M3 metro Gyöngyösi utcai megállójától nézve 105-ös busszal a Frangepán utcai megállótól 3 perc séta a stúdió

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kérdésed van tréningjeinkkel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink szívesen válaszolnak érdeklődésedre.

Érdeklődnél tréningjeink iránt? Vedd fel a kapcsolatot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk kérdéseidre. Szakértelemmel végzett, globális szemléletű mozgásprogramok várnak,
az egészség és teljesítmény egyidejű eléréséhez. Edzésterv, kezelési napló, fejlődési nyomonkövetés!

BCAtraining szolgáltatási területei VÁLTOZTAK

PEST: 1141, Budapest, Zugló, Mogyoródi út 169/a Sebaj Fejlesztőközpont

BUDA: 1112, Budapest, Villányi út 22/a Mozgásszervi és ultrahang rendelő

Szolgáltatások:

Kizárólag egyéni tréningek és kezelések:

Komplex mozgásszervi állapotfelmérés

Sportrehabilitációs tréning és kezelések- Hinging rider lovas sportmozgáskorrekciós tréning is

Medical fitnesz tréningek és kezelések (megváltozott egészségi állapotúak speciális edzésprogramja és kezelései)

Fascia tréningek és kezelések

Fitmummy tréningek és kezelések (pre- és postnatális program)

TripleX tréningek és kezelések (gerinc program)

Onkológiai betegek masszázs és mozgásprogramja

On-line videótáras tréningek, és on-line egyéni tréningek továbbra is változatlanul elérhetők, illetve programba illeszthetők.

A BCAtraining sportrehabilitációs és funkcionális tréning központ a Budapest, XIII. kerületben bezárt, kizárólag székhelyként maradt fent az ingatlan, így kérem ott ne keressék termeinket, szolgáltatásainkat!

A Honlapunk az új helyzethez igazítottan átalakítás alá fog kerülni, addig is türelmét köszönjük!

Töretlenül várom egészségét öntudatosan karbantartani kívánó klienseimet az új szolgáltatási területeken!

Király-Zellei Rita

A BCAtraining sportrehabilitációs trénere