fbpx
Gyógymasszázs

Gyógymasszázs

A masszázs definíciója szerint az emberi test felszínén, bőrön keresztül kézzel végzett mechanikus kezelés.

Minden masszázs kézzel történő érintés. Különböző technikák, fogás nemek léteznek, és a különböző masszázs fajták között ezek eltérő intenzitással, és meghatározott sorozattal eltérhetnek. Összességében mindegyik masszázsnak célja az közérzet javítása, a felszínes rétegek mobilizálása, kötöttségek, letapadások megszüntetése, és ezáltal a test élettanára való kedvező folyamatok beindítása.

A gyógymasszázs a többitől eltérően kifejezetten gyógyítási célzatú, és az egyetlen valóban akkreditált, és elfogadott terápiás masszázs módszer a gyógyászatban. Gyógymasszázst kizárólag az államilag is elismert, akkreditált képzést elvégzők gyakorolhatják. A gyógymasszőr rendkívül alapos anatómiai tudással bír, melyről vizsgákat is tesz, továbbá képes és köteles orvossal, gyógytornásszal együttműködni. A gyógymasszázst orvos vagy gyógytornász is elrendelheti, és utasításai alapján a kórképnek megfelelő technika alkalmazásával végzi a gyógymasszőr.

Egészséges emberek esetén is éppúgy igénybevehető akár gyógytornásszal való együttműködésben, akár önállóan is. Preventív szerepe a test egészségének fenntartásában óriási. Leginkább az egyoldalú megterhelést végzőknek ajánlott.

A gyógymasszázs célja:

a fájdalom circulus vitiosusának („ördögi kör”) megszakítása

 

szövetek lokális keringés javítása

 

szöveti oxigenizáció és anyagcsere fokozás

 

izomtónus normalizálás

 

szervezet általános állaptának javítása

 

Kezeléseink

Gyógymasszázs – orvosi, vagy gyógytornász diagnózis alapján végzett egészségügyi masszázs a fájdalmak, és mozgásbeszűkülés kezelésére

Frissítő, lazító masszázs – feszültség oldás, testi és lelki harmónia segítése

Kinesio taping – rugalmas szalag felhelyezése korrekcióra, lazításra, aktiválásra

A fogások hatásmechanizmusa:

A gyógymasszázs és mozgásterápia mellett a fasciális technikák alkalmazása olyan komplett terápiás eljárást teremt, mellyel a terápiában résztvevő szervezete több oldalról, megfelelő ingereket kapva tanulja újra az egészséges tartáshoz és mozgáshoz szükséges készségeket. Egy edukációs folyamat, melynek az eredménye egy mobil, fájdalommentes és egészséges mozgathatóságú szervezet.

mechanikai: szövetek mobilizálása – hegek, letapadások oldása, keringés lokális javítása, zsír mobilizálása, spasticus izmok lazítása, növekvő mozgásterjedelem

ingerfogások: érző receptorok ingerlése, propriocepció javítása

élettani: bőr rugalmasságának, tónusának, víztartalmának fokozása, bőr felszívóképességének javítása, keringés fokozódása az inaktív kapillárisok is megnyílnak, így az izom vérellátása hat-nyolcszorosára is nőhet, az érfal simaizmai lazulnak, az érfal átjárhatósága javul – ezáltal a salakanyagok elszállítása könnyebbé válik, izomtónus javul, fájdalomcsillapító hatás

Fontos kérdések és válaszok

  • 1 A gyógymasszázs tehát terápia, kombinálva mozgásterápiával hosszú távon is hatékony, és fenntartható hatása.

    Fájdalom káros körfolyamatában – „ördögi kör” – azt értjük, amikor bármely okon (betegség, sérülés, mozgásszegény életmód, helytelen környezeti hatások és táplálkozás, stb.) egy-egy területen mozgás beszűkülés következik be, egy ideig ez talán észrevétlen marad, nem fáj, nem okoz komolyabb funkció zavart, de ha ez tartóssá válik, akkor lokálisan keringés zavart fog okozni, mely egyben az oxigenizáció csökkenését is jelenti, ez már fájdalmat generálhat, vagy még jobban szűkíti a mozgástartományt, és az fog fájdalommal bírni. Ekkor pihentetés estén a mozgás még jobban szűkül, és elindult az ördög kör.

  • 2 A gyógymasszázs fogásai: simítás, dörzsölés, gyúrás, vibráció, ütögetés, intermittálás.

    Gyógymasszázzsal az ördögi kör minden aspektusán lehet javítani, és ha ugyanekkor megfelelő mozgás programmal társítva nem is tér vissza az eredetileg is gondot okozó mozgás típushoz (pl. sérülés után kényszertartás felvétele), akkor teljesen meg lehet szüntetni azt.

Miért minket válassz?

Mozgással az egészségért és optimális teljesítményért!

SZÉLESKÖRŰ TUDÁS

Legfrissebb szakirányú továbbképzésekben való részvétel, állandó tanulás miatt rendkívül széleskörű tudás és tapasztalat.

ONLINE TRÉNINGEK

Nem csak edzéseket, tornákat tartunk, hanem tanítunk! A feladatok betanításáról ha az szükségeltetik otthon is végezni videos kísérő anyagot kap a tanítvány, sportoló!

WORKSHOPOK

Workshopokon való részvétel a stúdió ügyfeleinek kedvezményes.
Nyomonkövetés elérhető és érthető – a tudás hatalom!

SPECIÁLIS IGÉNYEKHEZ

lovas, és egyéb rider sportolók mozgáskorrekciós tréningje, sportrehabilitációs szemléletű funkcionális edzések, szülés utáni komplex regenerációs program, szakértő gerinctréning.

KOMPLETT MOZGÁSTERÁPIA

KOMPLETT MOZGÁSTERÁPIA

Sport, és egyéb mozgásszervi sérülések komplett mozgásterápiája a legújabb kutatási eredmények felhasználásával.

GLOBÁLIS SZEMLÉLET

Szakértelemmel végzett, globális szemléletű mozgásprogramok az egészség és teljesítmény egyidejű eléréséhez.

EDZÉSTERV ÉS NYOMONKÖVETÉS

EDZÉSTERV ÉS NYOMONKÖVETÉS

Rugalmas lehetőségek helyszínen és on-line!
Edzésterv, kezelési napló, fejlődési nyomonkövetés!

SZEMÉLYRE SZABOTT

Személyre szabott on-line programok is elérhetők csomagáron – extra jó ár-érték arány!

AKÁR KISZÁLLÁS IS

24 órán belüli válaszadás. Kiszállás is megoldható workshopok esetén – cégeknél irodai mozgásprogramra, lovasoknak lovardába Hinging rider programra.

Kezdj neki az életmódváltásnak most!

Mozgással az egészségért és optimális teljesítményért! Program egyedi alkalmanként, és bérlet konstrukcióban is elérhető.

Elérhetőségeink

CÍMEK

  • BCA rehabilitációs és funkcionális központ
    1139 Budapest, Petneházy utca 60.

TELEFON

Hívj minket:
+36 (30) 952 8801

EMAIL

Edzés Helyszín

BCA rehabilitációs és funkcionális központ

1139, Budapest, Petneházy utca 60.

A BCA training rehabilitációs és funkcionális tréning központ a belvároshoz közel, azonban a külső kerültek, illetve M0-as autópályáról is könnyen elérhető kiváló közlekedési útvonalainak köszönhetően.

Autóval:

M0-ás autópályáról a Külső-Váci útra térvén és a Váci úton folytatva az utat a belváros irányában a Forgách utcára balra kanyarodva majd a Röppentyű utcába jobbra és a Petneházy utcába ismét balra kanyarodva lehet a tréning központot elérni kb. 8 perc alatt.

M3-as autópályáról a Hungária körútra az Árpád híd irányába kanyarodva a Honvéd kórházat elhagyva a Pap Károly utcába jobbra, majd a Petneházy utcába szintén jobbra kanyarodva kb. 15 perc alatt érhető el a tréning központ

Belvárosból a Váci úton a legkényelmesebben elérhető a tréning központ a Frangepán utcába jobbra kanyarodva, majd Röppentyű utcába jobbra és onnan a Petneházy utcába balra kanyarodva 6 perc alatt érhető el a tréning központ.

Az utcában lehet parkolni, de közvetlenül a tréning központ előtt nem, így már hamarabb érdemes megállni. A parkolás díjfizetésre kötelezett. Jelenleg 265 Ft/óra díjjal – a díjtartalomért felelősséget nem vállalunk, a változásokat igyekszünk időben követni, és megfelelő tájékoztatást adni, azonban nem biztos, hogy teljesen naprakész ez az információ, így kérem, hogy tájékozódjon az aktuális díjakról a parkolást üzemeltetőnél pl. ezen a linken.

Az utcában gyakorlatilag mindig kényelmesen lehet parkolóhelyet találni.

BKV:

Göncz Árpád Városközpont (Árpád-híd) M3 metro megálltól 32-es busz a Béke utcai megállóban közvetlenül a stúdió előtt áll meg

Újpest Központból a 14-es villamossal a Frangepán utcai megállótól 3 perc sétára található a stúdió

1-es villamos vonalán a Lehel úti megálltól vagy a 14-es villamosra átszállva a Frangepán utcai megállótól 3 perc séta, vagy a Lehel úti megállótól 12 perc séta a stúdió

M3 metro Gyöngyösi utcai megállójától nézve 105-ös busszal a Frangepán utcai megállótól 3 perc séta a stúdió

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kérdésed van tréningjeinkkel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink szívesen válaszolnak érdeklődésedre.

Érdeklődnél tréningjeink iránt? Vedd fel a kapcsolatot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk kérdéseidre. Szakértelemmel végzett, globális szemléletű mozgásprogramok várnak,
az egészség és teljesítmény egyidejű eléréséhez. Edzésterv, kezelési napló, fejlődési nyomonkövetés!

BCAtraining szolgáltatási területei VÁLTOZTAK

PEST: 1141, Budapest, Zugló, Mogyoródi út 169/a Sebaj Fejlesztőközpont

BUDA: 1112, Budapest, Villányi út 22/a Mozgásszervi és ultrahang rendelő

Szolgáltatások:

Kizárólag egyéni tréningek és kezelések:

Komplex mozgásszervi állapotfelmérés

Sportrehabilitációs tréning és kezelések- Hinging rider lovas sportmozgáskorrekciós tréning is

Medical fitnesz tréningek és kezelések (megváltozott egészségi állapotúak speciális edzésprogramja és kezelései)

Fascia tréningek és kezelések

Fitmummy tréningek és kezelések (pre- és postnatális program)

TripleX tréningek és kezelések (gerinc program)

Onkológiai betegek masszázs és mozgásprogramja

On-line videótáras tréningek, és on-line egyéni tréningek továbbra is változatlanul elérhetők, illetve programba illeszthetők.

A BCAtraining sportrehabilitációs és funkcionális tréning központ a Budapest, XIII. kerületben bezárt, kizárólag székhelyként maradt fent az ingatlan, így kérem ott ne keressék termeinket, szolgáltatásainkat!

A Honlapunk az új helyzethez igazítottan átalakítás alá fog kerülni, addig is türelmét köszönjük!

Töretlenül várom egészségét öntudatosan karbantartani kívánó klienseimet az új szolgáltatási területeken!

Király-Zellei Rita

A BCAtraining sportrehabilitációs trénere