fbpx
Kezelések

Kezelések

BCA training rehabilitációs és funkcionális tréning központban kezeléseink fascia kezelések, melyek önmagukban és mozgás, illetve masszázs terápia kiegészítéseként is kiváló.

Komplex programként hosszú távon olyan adaptálható és állandósítható eredményt érhetünk el, mellyel fájdalmak, mozgás beszűkülések, és egyéb élettani folyamat javítások érhetők el.

Manuális fascia lazítás – mozgásban, és pihentetett helyzetben is

Kinesio taping – rugalmas szalag korrekcióra, szöveti mobilizálásra

Dynamic flossing – kompressziós terápia

FDM – fascia distorsio modell – fasciában keletkezett funkciózavarok azonosítására szolgáló modell, és egyben kezelési módszert is tartalmaz: kompressziót, rezgést alkalmazó módszerek

Köpöly – fascia mobilizációs technika, hőmérséklet változással is egybekötött technika

Kezeléseket gyógytornászaink, sportrehabilitációs trénerünk és gyógymasszőrünk végzi képzettségnek, és kompetenciának megfelelően

Mi a fascia?

 • 1 A fascia latin szó, magyar megfelelője a kötőszövet.

  A magyar kifejezés igen beszédes, mivel valóban mindent mindennel összeköt, de egyben el is választ, véd, beburkol. A testben mindenhol gyakorlatilag megszakítás nélkül megtalálható. Alapvetően egy kollagénmátrix, mely saját tenziójával biztosítja a test stabilitását, és mobilitását is egyben. Attól függ, hogy stabilitást vagy mobilitást kell biztosítania, hogy hol található a szervezetben.

 • 2 Rugalmas inak

  Például az inaknak ugyan rugalmasnak kell lenniük, de erős, stabilnak is, hogy az ízületek, melyeket áthidalnak fiziológiás helyükön maradhassanak. De például a felszínes, bőr alatti kötőszövetnek igen mobilnak kell lennie, hogy a mozgás sokféleségét le tudják követni, és ne akadályozza azt. Gondoljunk csak egy letapadt hegre, mely a felszínes kötőszövetet akadályozza, így a környező ízületek mozgását szűkítheti.

 • 1 Regeneráció

  Attól függően, hogy az adott kötőszövetnek milyen funkciót kell ellátnia, különböző mértékben tartalmaz különféle rostokat. Sejtes elemeket is tartalmaz, melyekből kiemelendőek a regenerációért felelős úgynevezett fibroblasztok, és az immunsejtek. A kötőszövet alapállománya rendkívül magas víztartalmú anyag, melyben a rostok, sejtes elemek együttesen egy kocsonyás állagot mutatnak.

 • 2 Hidratáltság

  A funkciója a szövet hidratáltsága, és lubrikációja által a szöveti elcsúszás biztosítása. Enélkül összeragad, és a mozgást gátolja, a benne lévő ereket, nyirokereket összeszorítja, lokális tápanyagellátást akadályozza az oxigenizációval együtt, mely együttes hamar ingerlés alá fogja a receptorokat, melyek fájdalmakat fognak generálni.

A fascia reagál minden külső és belső hatásra, mivel egy önálló érzékszervként működik.

Rendkívül sok, különböző idegvégződést, receptort tartalmaz a fascia.

Fascia kezelésinkben minden fenti ingert alkalmazunk az adott probléma jellegének megfelelően!

Terápiában is ezt a tulajdonságát használjuk ki, ugyanis a fascia adekvát ingerei a mozgás, kompresszió, rezgés, hőmérséklet is.

Ami azonban mindegyikben alapvetés az a mozgás, mozgás nélkül nincs szöveti elcsúszás!

Miért minket válassz?

Mozgással az egészségért és optimális teljesítményért!

SZÉLESKÖRŰ TUDÁS

Legfrissebb szakirányú továbbképzésekben való részvétel, állandó tanulás miatt rendkívül széleskörű tudás és tapasztalat.

ONLINE TRÉNINGEK

Nem csak edzéseket, tornákat tartunk, hanem tanítunk! A feladatok betanításáról ha az szükségeltetik otthon is végezni videos kísérő anyagot kap a tanítvány, sportoló!

WORKSHOPOK

Workshopokon való részvétel a stúdió ügyfeleinek kedvezményes.
Nyomonkövetés elérhető és érthető – a tudás hatalom!

SPECIÁLIS IGÉNYEKHEZ

lovas, és egyéb rider sportolók mozgáskorrekciós tréningje, sportrehabilitációs szemléletű funkcionális edzések, szülés utáni komplex regenerációs program, szakértő gerinctréning.

KOMPLETT MOZGÁSTERÁPIA

KOMPLETT MOZGÁSTERÁPIA

Sport, és egyéb mozgásszervi sérülések komplett mozgásterápiája a legújabb kutatási eredmények felhasználásával.

GLOBÁLIS SZEMLÉLET

Szakértelemmel végzett, globális szemléletű mozgásprogramok az egészség és teljesítmény egyidejű eléréséhez.

EDZÉSTERV ÉS NYOMONKÖVETÉS

EDZÉSTERV ÉS NYOMONKÖVETÉS

Rugalmas lehetőségek helyszínen és on-line!
Edzésterv, kezelési napló, fejlődési nyomonkövetés!

SZEMÉLYRE SZABOTT

Személyre szabott on-line programok is elérhetők csomagáron – extra jó ár-érték arány!

AKÁR KISZÁLLÁS IS

24 órán belüli válaszadás. Kiszállás is megoldható workshopok esetén – cégeknél irodai mozgásprogramra, lovasoknak lovardába Hinging rider programra.

Kezdj neki az életmódváltásnak most!

Mozgással az egészségért és optimális teljesítményért! Program egyedi alkalmanként, és bérlet konstrukcióban is elérhető.

Elérhetőségeink

CÍMEK

 • BCA rehabilitációs és funkcionális központ
  1139 Budapest, Petneházy utca 60.

TELEFON

Hívj minket:
+36 (30) 952 8801

EMAIL

Edzés Helyszín

BCA rehabilitációs és funkcionális központ

1139, Budapest, Petneházy utca 60.

A BCA training rehabilitációs és funkcionális tréning központ a belvároshoz közel, azonban a külső kerültek, illetve M0-as autópályáról is könnyen elérhető kiváló közlekedési útvonalainak köszönhetően.

Autóval:

M0-ás autópályáról a Külső-Váci útra térvén és a Váci úton folytatva az utat a belváros irányában a Forgách utcára balra kanyarodva majd a Röppentyű utcába jobbra és a Petneházy utcába ismét balra kanyarodva lehet a tréning központot elérni kb. 8 perc alatt.

M3-as autópályáról a Hungária körútra az Árpád híd irányába kanyarodva a Honvéd kórházat elhagyva a Pap Károly utcába jobbra, majd a Petneházy utcába szintén jobbra kanyarodva kb. 15 perc alatt érhető el a tréning központ

Belvárosból a Váci úton a legkényelmesebben elérhető a tréning központ a Frangepán utcába jobbra kanyarodva, majd Röppentyű utcába jobbra és onnan a Petneházy utcába balra kanyarodva 6 perc alatt érhető el a tréning központ.

Az utcában lehet parkolni, de közvetlenül a tréning központ előtt nem, így már hamarabb érdemes megállni. A parkolás díjfizetésre kötelezett. Jelenleg 265 Ft/óra díjjal – a díjtartalomért felelősséget nem vállalunk, a változásokat igyekszünk időben követni, és megfelelő tájékoztatást adni, azonban nem biztos, hogy teljesen naprakész ez az információ, így kérem, hogy tájékozódjon az aktuális díjakról a parkolást üzemeltetőnél pl. ezen a linken.

Az utcában gyakorlatilag mindig kényelmesen lehet parkolóhelyet találni.

BKV:

Göncz Árpád Városközpont (Árpád-híd) M3 metro megálltól 32-es busz a Béke utcai megállóban közvetlenül a stúdió előtt áll meg

Újpest Központból a 14-es villamossal a Frangepán utcai megállótól 3 perc sétára található a stúdió

1-es villamos vonalán a Lehel úti megálltól vagy a 14-es villamosra átszállva a Frangepán utcai megállótól 3 perc séta, vagy a Lehel úti megállótól 12 perc séta a stúdió

M3 metro Gyöngyösi utcai megállójától nézve 105-ös busszal a Frangepán utcai megállótól 3 perc séta a stúdió

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kérdésed van tréningjeinkkel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink szívesen válaszolnak érdeklődésedre.

Érdeklődnél tréningjeink iránt? Vedd fel a kapcsolatot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk kérdéseidre. Szakértelemmel végzett, globális szemléletű mozgásprogramok várnak,
az egészség és teljesítmény egyidejű eléréséhez. Edzésterv, kezelési napló, fejlődési nyomonkövetés!

BCAtraining szolgáltatási területei VÁLTOZTAK

PEST: 1141, Budapest, Zugló, Mogyoródi út 169/a Sebaj Fejlesztőközpont

BUDA: 1112, Budapest, Villányi út 22/a Mozgásszervi és ultrahang rendelő

Szolgáltatások:

Kizárólag egyéni tréningek és kezelések:

Komplex mozgásszervi állapotfelmérés

Sportrehabilitációs tréning és kezelések- Hinging rider lovas sportmozgáskorrekciós tréning is

Medical fitnesz tréningek és kezelések (megváltozott egészségi állapotúak speciális edzésprogramja és kezelései)

Fascia tréningek és kezelések

Fitmummy tréningek és kezelések (pre- és postnatális program)

TripleX tréningek és kezelések (gerinc program)

Onkológiai betegek masszázs és mozgásprogramja

On-line videótáras tréningek, és on-line egyéni tréningek továbbra is változatlanul elérhetők, illetve programba illeszthetők.

A BCAtraining sportrehabilitációs és funkcionális tréning központ a Budapest, XIII. kerületben bezárt, kizárólag székhelyként maradt fent az ingatlan, így kérem ott ne keressék termeinket, szolgáltatásainkat!

A Honlapunk az új helyzethez igazítottan átalakítás alá fog kerülni, addig is türelmét köszönjük!

Töretlenül várom egészségét öntudatosan karbantartani kívánó klienseimet az új szolgáltatási területeken!

Király-Zellei Rita

A BCAtraining sportrehabilitációs trénere