Sokszor fáj a hátad, derekad?

TripleX tréning® megoldást nyújt számodra fájdalmad megszüntetésében komplex és célzott mozgásterápiás programként. A gyakorlatrendszere kifejezetten a derék-, és hátfájás megelőzésére, kezelésére kifejlesztett.

TripleX tréning® egy olyan egymásra épülő tréningsorozat, mely egy edukációs program is egyben, ahol megtanulod használni a gyakorlatokat, és adaptálni azt az életed minden területén. Így később elejét tudod venni a hát-, vagy derékfájásod kiújulásának is.

TripleX tréning® lehetőséget nyújt, hogy megfelelő alapokkal sportolhass, dolgozhass, élhess.

TripleX tréning® 3 lépcsős program:

  1. Mobilizálás
  2. Stabilizálás
  3. Mozgásminta tanulás

TripleX tréning® program egy elkötelezettséget igénylő program, nem ígér, és szolgál instant megoldást. A megoldásért dolgozni és tanulni kell, amely többszörösen is megtérül.

Heti 1 alkalommal a közös órákon a gyakorlatokat betanulva azokat  a héten további min.3 alkalom otthoni gyakorlással 3 hónap alatt minőségi változás érhető el.

Mi okozhat hát és derék panaszokat?

Az egyoldalú munka- vagy sporttevékenység végzése sokszor okozza a mozgásszervrendszer funkcionális sérülését. Ez azt jelenti, hogy bizonyos állandóan ismételt mozgások, vagy épp a mozgás hiánya olyan diszfunkciók kialakulásához vezet a szervezetben, melyek korlátozhatnak bizonyos tevékenységet, és fájdalommal is járhatnak.

Bizonyos területek alulműködhetnek, míg mások túlműködnek, kifáradnak. Tipikus példa hogy ülőmunka esetén a testünk elülső oldalán lévő képletek túlműködése okán – azaz a csípő hajlító izmai, a mellkas és kar elülső területei sokat dolgoznak a testhelyzet fenntartásán-, addig a hátul lévő képletek a gerinc menti területek vagy a lapockát stabilizáló részek megnyúlnak, alulműködővé válnak. Így felborul a két testfél közt az egyensúly, mely az ízületek helyzetét is befolyásolja. A vállak előrébb pozicionálnak, a csípő enyhe hajlítást vesz fel, vagy a gerinc hajlított tartást vesz fel.

Mindenki által ismert ez mint hanyag tartás, vagy rossz tartás, stb. Azonban ez nem csak tartáskorrekciót igényel, mivel az is egyetlen helyzetet jelentene. Az emberi test, éppúgy mint minden létforma a Földön, azonban mozgásra van “kitalálva”. Azaz a mozgás, az alapvető sejtszintű élettan meghatározó eleme, mozgás nélkül nincs kielégítő energia áramlás, táplálékfelvétel, hasznosulás, stb.

Mit tehetek ellene?

Válaszd a TripleX tréning® programot és élj, dolgozz, sportolj fájdalommentesen!

Hol elérhető?

BCA Training keretében is elérhető!

Keress bátran:

+36 (30) 9528801

bcatrainingrita@gmail.com

bcatraining.hu